Talk & Vision Blog

Kies een samenwerkingsomgeving die past bij jouw organisatie

De afstemming tussen de werkvloer en IT is vaak een struikelblok. Dat komt niet alleen door het gebrek aan technologische vaardigheden van werknemers, ook het gebrek aan afstemming van IT op de wensen van de gebruiker zorgt voor belemmeringen op de werkvloer. Hoe los je dit op en hoe zorg je voor betrokkenheid en motivatie aan beide kanten?

Wanneer de IT-afdeling keuzes maakt voor nieuwe technologie wordt vaak vergeten te kijken naar hoe medewerkers samenwerken.

Read More

Topics: collaboration, samenwerken, videoconferencing

Zonder kwaliteitsverlies UC systemen integreren - Skype for Business

Hoe integreer je Skype for Business met traditionele videoconferencingtechnologie?

Skype for Business/Lync is een gewaardeerd systeem om contact te leggen en samen te werken. Deze oplossing omvat beschikbaarheidsinformatie, chatfuncties, spraak- video- en vergaderfuncties; Lync kan bijvoorbeeld door meerdere mensen tegelijk in vergaderruimtes gebruikt worden. Moderne UC speelt zich af tussen 2 mensen of meerdere individuen, terwijl traditionele videoconferencing zich afspeelt tussen groepen mensen in een vergaderzaal. Hoe integreer je nu Skype voor bedrijven met je bestaande UC oplossingen?

Read More

Topics: Lync, Skype for Business, Skype voor bedrijven, videointegratie

Zakelijk evenement organiseren: kies voor een webcast

Vrijwel elk bedrijf organiseert evenementen: of dit nou om interne evenementen als personeelsbijeenkomsten gaat of externe evenementen als persaankondigingen. Ieder evenement is altijd weer een klus om te regelen. De uitdaging is elke keer om een grote groep mensen op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats bij elkaar te krijgen. Mensen die allemaal druk zijn en van uiteenlopende plaatsen of zelfs landen moeten komen.

Read More

Topics: zakelijk evenement, videoconferencing, webcast

De voordelen van de ConferenceCard in combinatie met Microsoft Lync

Microsoft Lync is het communicatie-programma van Microsoft, bedoeld voor de zakelijke markt en is beschikbaar in verschillende varianten. De Lync omgeving van een bedrijf kan daarbij volledig zelf beheerd worden of in de cloud zitten als Lync Online of als onderdeel van KPN Zakelijk Office 365. Lync kent daarbij diverse componenten, waarbij de uiteindelijke oplossing voor een bedrijf min of meer maatwerk is. Standaard biedt Lync: presence informatie, instant messaging, audio- en videocommunicatie via IP en desktop sharing. Telefonie is een separate module, conferencing is dat eveneens. Als iemand dus zegt een Microsoft Lync gebruiker te zijn, is altijd de vraag waar hij het nu eigenlijk over heeft. In de meeste situaties dekt Microsoft Lync niet de volledige communicatiebehoefte van een bedrijf.
Read More

Topics: Lync, event call, ConferenceCard

Videoconferencing in het onderwijs biedt veel mogelijkheden

Videoconferencing wordt steeds vaker toegepast bij samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties: een snelle en effectieve oplossing voor face-to-face ontmoetingen. De mogelijkheden van videoconferencing liggen echter niet alleen in de zakenwereld. Zo zien we bijvoorbeeld dat er in het onderwijs steeds meer gebruik wordt gemaakt van videoconferencing.

Read More

Topics: samenwerken, Onderwijs, videoconferencing

Videoconferentie: 5 verschillen tussen gratis en betaalde tools

Merk je ook dat medewerkers soms meer tijd kwijt zijn met de reis naar een overleg dan het overleg zelf? Zonde want in die verspilde reistijd hadden ze veel werk kunnen verrichten. Heb je wel eens nagedacht over videoconferencing? Hiermee bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook aanzienlijke reiskosten.

Read More

Topics: cloud, videoconferentie, videovergaderen

Neem afstand van file, wegwerkzaamheden en parkeerproblemen

Voor het gros van de werkende Nederlanders is het niet meer dan normaal om elke dag met de auto naar het werk te gaan. Het autorijden opzich is vaak niet het probleem. Je zet een muziekje aan en je zit veilig en warm in je eigen auto. Niets kan je gebeuren. Totdat je weer in die welbekende file staat van meer dan zes kilometer lang. Elke dag is het ongemerkt weer hetzelfde liedje. De relaxte en warme sfeer in de auto wordt al snel ingeruild voor stress en frustratie. Je weet van te voren al dat je te laat aanwezig zult zijn bij de meeting met die belangrijke klant. Helaas, een moeizaam begin van een nieuwe dag...

Read More

Topics: videoconferentie, videoconferencing, videovergaderen, video vergaderen, video conferencing

Succesvolle videoconferencing heb je zelf in de hand

Bedrijven hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in videoconferencingtechnologie. Ze zagen het toegenomen belang van een goede samenwerking binnen teams die geografisch verspreid werken. Door te kiezen voor videoconferencing kozen deze bedrijven voor een hogere productiviteit en flexibiliteit, kostenreductie en een lagere CO2-uitstoot.

Read More

Topics: samenwerking, unified communication, videoconferencing, video

HNW: waarom IT en facility management geïntegreerd moeten worden

In het huidige werklandschap ontkom je er bijna niet meer aan om als facilitair manager samen te werken met de IT-manager en vice versa. De grenzen vervagen en nauw overleg is noodzakelijk om de kosten lager te houden, de beschikbaarheid hoger en de werkzaamheden efficiënter.

Read More

Topics: IT, hnw, Facility management

Video vergaderen: voorwaarden voor een goede gebruikerservaring

Het is inmiddels niet nieuw meer dat vergaderen via video grote voordelen heeft voor organisaties en hun medewerkers: de reistijd kan worden verminderd en de productiviteit kan worden vergroot. Om te kunnen profiteren van deze voordelen, moet je echter wel de juiste video-oplossingen gebruiken. Niet alle tools hebben namelijk dezelfde mogelijkheden en een succesvol gebruik hangt af van verschillende factoren.
Read More

Topics: unified communications, gebruikerservaring, video vergaderen