Talk & Vision Blog

De 6 voordelen van videoconferencing


Vele jaren was reizen de enige manier waarop bedrijven persoonlijk contact konden hebben met hun klanten. Hoewel deze ontmoetingen nodig waren om nieuwe mogelijkheden te creëren, brachten ze ook vele uitdagingen met zich mee. Technologische verbeteringen leidden tot de introductie van videocommunicatie als oplossing voor een aantal van deze uitdagingen. Deze technologie is in de loop van de tijd verbeterd op gebied van gebruiksgemak, beschikbaarheid, kwaliteit en de mogelijkheid tot het delen van informatie. Een aantal van de voordelen van videoconferenties worden hieronder besproken.

1. Bespaar tijd

Het organiseren van zakelijke bijeenkomsten kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen, vooral als de deelnemers van verschillende locaties komen. Er wordt veel tijd verspild met reizen. Daarnaast dragen andere factoren die verbonden zijn met reizen, zoals verkeer, jetlag en vermoeidheid bij aan deze tijdsverspilling. Een van de belangrijkste voordelen van videoconferenties is dat het (in)plannen van deze bijeenkomsten veel gemakkelijker wordt.

2. Bespaar geld

Hoewel persoonlijke bijeenkomsten essentieel zijn voor elk bedrijf, zijn ze erg kostbaar. Het wordt pas echt duur als je een bijeenkomst moet organiseren waarbij vertegenwoordigers uit de hele wereld bij elkaar komen. Een aantal van de kosten zijn vliegtuigtickets, accommodatie, vermaak, buitenlandvergoeding en de tijd die het kost om de bijeenkomst te organiseren. Deze kunnen allemaal voorkomen worden met videovergaderen, omdat je alleen hoeft te betalen voor je internetverbinding en/of web-based service. Door het gebruik van videoconferenties wordt het plannen van een bijeenkomst veel gemakkelijker en kost dit aanzienlijk minder tijd en inspanning.

3. Verhoog productiviteit

In de loop der jaren hebben belangrijke technologische verbeteringen ervoor gezorgd dat de voordelen van videoconferenties zijn gegroeid van het eenvoudige concept van "pratende hoofden" op het scherm tot verschillende mogelijkheden zoals het delen van media, documenten en veel andere soorten informatie. Daarom biedt het meerdere kanalen voor een bedrijf om concurrentievoordeel te creëren en behouden. Teams kunnen gemakkelijk kennis delen via video om snellere besluitvorming mogelijk te maken. Daarnaast kan het bedrijf onderbouwde keuzes maken over hun producten en services op de markt, wat hen een duurzaam concurrentievoordeel geeft.

4. Verbeterde zakelijke relaties

Net als traditionele persoonlijke bijeenkomsten geven videoconferenties je de mogelijkheid om partners, klanten, collega's, leveranciers en andere stakeholders te ontmoeten om betere werkrelaties te bevorderen en extra mogelijkheden voor het bedrijf te creëren. Je kunt presentaties maken voor investeerders, bijpraten met collega's, bestuursvergaderingen houden, jouw teams trainen en brainstormen, naast andere toepassingen. Met videocommunicatie kun je 1 op 1 persoonlijke relaties creëren met je klanten.

5. Milieuvriendelijk

Sommige zaken gaan gepaard met veel reizen, zowel lokaal als internationaal. De reizen zijn essentieel omdat ze het bedrijf helpen belangrijke relaties op te bouwen. Het verbranden van fossiele brandstoffen in auto's en vliegtuigen vergroot echter de “carbon footprint” van het bedrijf. Videoconferenties geven bedrijven een milieuvriendelijke optie waarbij bedrijfsbijeenkomsten nog steeds kunnen plaatsvinden, maar er niet meer veel gereisd hoeft te worden. Aan de andere kant kan een bedrijf videocommunicatie gebruiken om te bewijzen dat het bedrijf het milieu wil beschermen.

6. Effectief sollicitatieproces

Het aannemen van werknemers is een duur en langdurig proces. Het wordt ingewikkelder als jouw organisatie zich richt op toptalent van buiten de stad, provincie of land. Daarnaast kan het team van interviewers bestaan uit mensen die zich op verschillende plekken bevinden. Het plannen van een interview/sollicitatiegesprek kan dan een uitdaging worden. Met videoconferencing kunnen potentiële kandidaten naar het dichtstbijzijnde kantoor komen, wat tijd en geld bespaart bij het afnemen van de interviews. Bovendien kan het sollicitatiegesprek worden opgenomen om verder te evalueren en leden van het interviewpanel die afwezig waren, de kans te geven om deel te nemen.

Gemakkelijke en betaalbare videoconferenties van zakelijk niveau

Zakelijk succes is gebaseerd op de mogelijkheid om effectief en betrouwbaar te communiceren. Videoconferenties spelen hier nu een grote rol bij. Maar waar sommige bedrijven nog steeds genoegen nemen met slechte audio en kleine schermen, geven andere duizenden euro's uit aan dure servers en ingewikkelde hardware.

Er is nu een veel betere manier. Talk en Vision biedt een cloud-based videoconferentieoplossing van zakelijke kwaliteit zonder dat je je IT-afdeling hierbij hoeft te betrekken - vanaf slechts een paar tientjes per maand. 

Neem contact met mij op

 

fotocredit

Topics: cloud, videoconferentie, clouddiensten, sollicitatieproces, carbon footprint, videoconferencing, videovergaderen, video conferencing