Talk & Vision Blog

Telehealth is de toekomst!

zorgAlleen op een kamertje werken komt vandaag de dag in geen enkele organisatie meer voor, of je nu in een klein of groot bedrijf werkt. Met mensen in contact komen en ze aansturen is van levensbelang, zowel zakelijk gezien als daarbuiten, en dat belang is groter dan het ooit geweest is. Zonder samenwerking en teamwork kan je bedrijf niet overleven.

De uitdaging waar we nu voor staan is dat je niet alleen in contact moet kunnen komen met mensen in je eigen omgeving, maar ook met collega’s, partners en  klanten in de regio, het land en zelfs de wereld als je een efficiënt en succesvol bedrijf wilt runnen.

Het is niet meer zo dat je lang over projecten of opdrachten kunt nadenken. De wereldwijde concurrentie maakt dat je snel moet handelen met de beste informatie en middelen die je tot je beschikking hebt.

Het leveren van gezondheidsgerelateerde producten is een domein van de markt waarop tijdigheid van informatie van groot belang kan zijn. Tijd kan van cruciaal belang zijn als er een leven op het spel staat en informatie en middelen op de juiste plek terecht moeten komen.

Informatie overbrengen die gezondheidsproblemen voorkomt, geneest of bevordert is erg belangrijk. Hoe je die informatie overbrengt, verandert snel in deze verbonden, altijd actieve, digitale wereld die je nu bewoont. De manier waarop informatie op de juiste plek terecht komt is snel aan het veranderen.

Telehealth is een fenomeen dat de gezondheidssector radicaal verandert. Professionals in de zorg konden sinds de uitvinding van de telefoon altijd al snel met elkaar in contact komen. Maar het internet biedt nu als nooit tevoren de middelen om verfijnde gezondheidszorg te bieden.

Door gebruik te maken van web conferencing, on-demand video en andere web faciliteiten, kunnen professionals in de gezondheidszorg telehealth bieden aan patiënten op afstand. Dat kan een simpele email zijn aan een patiënt of collega met daarin een specifiek recept. Het kan ook een operatie op afstand zijn met een robot uitgevoerd door een chirurg in de Verenigde Staten op een patiënt in China.

In gevallen waarin minder tijdsdruk is, biedt telehealth ook uitkomst. Denk bijvoorbeeld aan het samenwerken aan een complex project waarbij het noodzakelijk is een groep mensen bij elkaar te krijgen om te bespreken en af te spreken hoe een project zal gaan plaatsvinden. Stel je de praktische bezwaren en de kosten eens voor die zo’n bespreking zou opleveren als je mensen vanuit verschillende landen zou moeten laten invliegen.

Telehealth, zorg op afstand, biedt je de mogelijkheid mensen over de gehele wereld in te zetten voor een fractie van de kosten van de traditionele, offline methodes die ook nog eens veel tijd kosten. Als je die tijd niet hebt, kun je door het gebruik van makkelijk toegankelijke technologie de juiste persoon met de juiste middelen en ervaring op de juiste plaats krijgen.

Telehealth is niet een zonnig toekomstbeeld. Het is hier en nu en het verandert de werking van de gezondheidszorgsector drastisch. Heb jij al de benodigde techniek om telehealth te gebruiken in jouw organisatie?

Neem contact met mij op

Fotocredit

Topics: telehealth, zorg, het nieuwe werken, zorg op afstand, video