Talk & Vision Blog

Ontdek hoe samenwerking via video aansluit bij jouw behoeften

videoconferencingCamera, microfoon, monitor, luidspreker en codec. Dit zijn de vijf essentiële componenten die een oplossing vormen voor samenwerking via video. De camera en microfoon leggen het beeld en geluid vast op een locatie. De codec converteert de video en audio naar een digitaal signaal, comprimeert dit signaal en stuurt het vervolgens over het netwerk. Aan de andere kant de-comprimeert de codec het signaal en stuurt het beeld naar een monitor en het geluid naar een luidspreker.

Een video-oproep kan twee eenheden omvatten of vele, met aanzienlijke mogelijkheden voor functionaliteit. Afhankelijk van je applicatie-eisen en budget, heb je een tal van mogelijkheden voor de video samenwerking oplossing. Voor elke werkruimte is een systeem beschikbaar: van directiekamers tot werkplekken, en van locaties in het veld tot productievloeren. Als je kiest voor een leverancier met een algemeen platform, kunnen alle systemen die je implementeert eenvoudig samenwerken.

Een totaaloplossing
Een end-to-end oplossing voor video samenwerking omvat een volledig pakket van telepresence-eindpunten, infrastructuur voor meerdere omgevingen en gecentraliseerde management tools. Je kunt dit zelfs nog verder uitbreiden door te integreren met externe apparaten, digital signage en productiviteit tools zoals Cisco WebEx™ vergadertoepassingen.

Jouw end-to-end oplossing kan sommige of alle van de volgende eindpuntproducten bevatten:

Immersieve (meeslepende) telepresence
Immersieve telepresence zorgt voor de meest realistische 'in-persoon' vergaderervaring en biedt een ideaal platform voor communicatie en interactie. Deelnemers aan de vergadering hebben het gevoel alsof ze in gesprek zijn met collega's die aan de andere kant van de tafel zitten, zelfs als deze mijlenver weg zijn.

Multifunctionele systemen (ook wel kamers genoemd)
Deze hoogwaardige systemen zijn ontworpen voor gebruik in vergaderzalen, boardrooms, auditoria, en andere gedeelde omgevingen. High-definition (HD) multifunctionele oplossingen voor samenwerking via video kunnen dezelfde helderheid van beeld en geluid bieden als immersieve telepresence-systemen, en ze zijn geweldig voor teamvergaderingen en samenwerking binnen groepen.

Werkplek, persoonlijke of mobiele oplossingen voor video samenwerking
Deze systemen zijn ontworpen voor persoonlijk gebruik - of gebruik door één persoon - en omvatten video voice-over-IP (VoIP) telefoons en uitvoerende telepresence-systemen die geoptimaliseerd zijn voor gebruik op het kantoor, de werkplek, en het kantoor aan huis. PC- en Mac-gebaseerde mobiele videotoepassingen, zoals Cisco TelePresence Movi, maken de visuele toegang tot mobiele werknemers thuis of bij de koffiebar mogelijk.

Industriële toepassingen
Elektronische gezondheidszorg, onderwijs op afstand, defensie en andere industrieën hebben systemen voor video samenwerking die speciaal ontworpen zijn om aan hun specifieke behoeften te voldoen.

Randapparatuur en accessoires
Er is een breed scala aan randapparatuur beschikbaar waarmee je jouw visuele communicatieomgeving kunt verbeteren. Zowel high-definition en groothoek camera's als verbeterde luidsprekers en microfoons zorgen voor een betere visuele en audio-ervaring van telepresence. Met document camera's kun je tekeningen en andere documenten door middel van video versturen. Je kunt videosystemen via je PC aan dvd's, videorecorders, whiteboards, en document- en multimedia-applicaties linken.

Jouw end-to-end oplossing kan sommige of alle van de volgende infrastructuur producten bevatten, die je helpen verzekeren dat:

  • gebruikers op verschillende netwerken connectie kunnen maken via dezelfde video-oplossing;
  • bandbreedte kan worden geregeld om voor optimale ervaringen te zorgen;
  • verbindingen van verschillende netwerken en gebruikersdomeinen veilig tot stand komen via Network Address Translation (NAT) Firewall Traversal.

Wil je meer weten over leveranciers- en systeemkeuze of over jouw netwerk en geïntegreerde communicatie via IP?

Neem contact met mij op


Fotocredit

Topics: collaboration, samenwerking, videocommunicatie, telepresence, video