Talk & Vision Blog

Neem afstand van file, wegwerkzaamheden en parkeerproblemen

Blog traffic jamVoor het gros van de werkende Nederlanders is het niet meer dan normaal om elke dag met de auto naar het werk te gaan. Het autorijden opzich is vaak niet het probleem. Je zet een muziekje aan en je zit veilig en warm in je eigen auto. Niets kan je gebeuren. Totdat je weer in die welbekende file staat van meer dan zes kilometer lang. Elke dag is het ongemerkt weer hetzelfde liedje. De relaxte en warme sfeer in de auto wordt al snel ingeruild voor stress en frustratie. Je weet van te voren al dat je te laat aanwezig zult zijn bij de meeting met die belangrijke klant. Helaas, een moeizaam begin van een nieuwe dag...

Files
Niet alleen de files - die veroorzaakt worden door de grote verkeersdrukte op de weg - zijn de boosdoeners. Denk ook aan wegwerkzaamheden, omleidingen en ongelukken die voor veel onrust en vertraging zorgen. Nederland neemt niet voor niets de tweede plaats in op de Europese ranglijst voor file-uren. Het blijkt dat Nederlandse automobilisten gemiddeld 52 uur per jaar in de file staan. Als je hier goed overnadenkt, is het eigenlijk absurd.

Parkeren
Eenmaal op de juiste bestemming aangekomen, is het parkeren in Nederland ook geen gemakkelijke klus. Geen parkeerplaats in de buurt, overvolle parkeerplaatsen of parkeerplaatsen waar je slechts anderhalf uur mag parkeren met een parkeerschijf. Wederom frustratie, als je een meeting hebt met een belangrijke klant dat zeker twee uur in beslag neemt.

Meer asfalt nodig?
Het probleem van de Nederlandse wegen houdt niet alleen de weggebruikers zelf bezig, maar ook de mensen van de overheid. Het verkeersprobleem staat al tijden op de agenda. Vaak wordt er nagedacht over het aanleggen van nieuwe wegen en dergelijke. Maar is dit wel de juiste oplossing? Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur vindt asfalt namelijk niet langer meer de oplossing voor alle verkeersproblemen. In het televisieprogramma Buitenhof op zondag 3 november jongstleden gaf Schultz dan ook aan: “Soms is het nodig om een weg aan te leggen, maar er moet toch veel vaker worden gezocht naar een creatieve en innovatieve manier om drukte op de weg te voorkomen.” Ook zei ze in het programma: “Je kunt zeven banen om de stad heen leggen, maar niet zeven banen de stad in'”. Kortom: we moeten kijken naar andere manieren en slimme technieken inzetten.

Videoconferencing
Wij zijn er ook van overtuigd dat het beter is om minder de weg op te gaan en te zoeken naar andere manieren. Een goede vervanging van autorijden en een innovatieve manier is videoconferencing. Hiermee bespaar je niet alleen veel tijd en kosten, maar vooral een hoop frustratie. Met behulp van videoconferencing is het namelijk mogelijk om meetings te houden op elke gewenste plek. Je hebt alleen een computer met internetverbinding nodig. Lijkt het jou ook niet prettig om vanuit huis die belangrijke meeting te kunnen bijwonen zonder dat je eerst urenlang de verkeersproblemen moet overleven?

Neem contact met mij op

Fotocredit

Topics: videoconferentie, videoconferencing, videovergaderen, video vergaderen, video conferencing