Talk & Vision Blog

Videoconferentie: 5 verschillen tussen gratis en betaalde tools

VMRMerk je ook dat medewerkers soms meer tijd kwijt zijn met de reis naar een overleg dan het overleg zelf? Zonde want in die verspilde reistijd hadden ze veel werk kunnen verrichten. Heb je wel eens nagedacht over videoconferencing? Hiermee bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook aanzienlijke reiskosten.

Wanneer je overweegt om gebruik te maken van videoconferencing, vraag je je hoogstwaarschijnlijk af wat het verschil is tussen gratis en betaalde tools. Beide vormen bieden namelijk video en geluid en worden vanuit de cloud beheerd. Toch zijn er wel degelijk belangrijke verschillen op te noemen.

In dit artikel lees je vijf grote verschillen tussen gratis en betaalde tools voor videoconferentie.

1. Mate van kwaliteit en betrouwbaarheid
Het eerste verschil is dat gratis tools geen garanties bieden op het gebied van performance. Dit betekent dat je er niet vanuit kunt gaan dat de kwaliteit altijd goed is of de tool te allen tijde beschikbaar is. Hier hecht Talk & Vision juist veel waarde aan. Hoe vervelend en onprofessioneel is het namelijk als je online meeting gebrekkig verloopt of zelfs niet eens kan doorgaan? Talk & Vision biedt dan ook volledige garantie, kwaliteit en betrouwbaarheid. We zorgen ervoor dat je altijd over de hoogste kwaliteit van video en geluid beschikt, ongeacht waar je ook op de wereld bent.

2. Communiceren met meerdere mensen
Om daadwerkelijk kosten te besparen en de productiviteit te verhogen met behulp van videoconferentie, zijn er complete video oplossingen nodig. Zo vraagt elk soort overleg of elke werksituatie om een andere video meeting. Talk & Vision biedt een compleet portfolio aan van video oplossingen, waaronder virtual meeting rooms voor een bijeenkomst met meerdere gebruikers en video software voor videoconferentie op mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones. Zo kun je dus 1-op-1 meetings organiseren, maar ook meetings met meerdere personen tegelijk. De kwaliteit blijft ook met een grote groep gebruikers uitstekend, terwijl een gratis tool hier niet voldoende capaciteit voor heeft.

3. Mogelijkheid tot het uitnodigen van deelnemers
Tot op heden biedt geen enkele gratis video tool de mogelijkheid om extra deelnemers uit te nodigen voor een video meeting. Met de software van Talk & Vision kun je zonder problemen (gast)deelnemers uitnodigen, ongeacht of zij over een video tool beschikken. Je nodigt je gasten uit met behulp van een e-mail met instructies en een URL waarmee ze kunnen inloggen als gast.

4. Content delen en video meeting tegelijk
In enkele gevallen kun je met een gratis video tool schermen delen, maar dan ben je het video scherm kwijt en komt het dus eigenlijk neer op een telefoongesprek. Talk & Vision zorgt ervoor dat je op eenvoudige wijze schermen kunt delen en de video meeting behouden blijft. Zo kun je zonder problemen samen met een klant of collega door een presentatie lopen en elkaar blijven zien.

5. Mate van support en ondersteuning
Een gratis tool biedt vrijwel geen ondersteuning bij problemen, is niet verantwoordelijk voor een gebrekkige service of voor eventuele ongeplande of geplande downtime. Duidelijk een groot verschil met de service van Talk & Vision. Wij bieden 24 uur per dag 7 dagen per week ondersteuning. Bovendien heeft Talk & Vision datacenters over de hele wereld en - in tegenstelling tot een gratis tool - zorgt zij voor volledige beveiliging van alle meetings.

Kortom: als je waarde hecht aan zaken als professionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid tijdens jouw video meeting, dan raden we je gratis videotools af. Dergelijke gratis tools zijn niet voor niets ontwikkeld voor particuliere doeleinden. Probeer onze professionele video tool eens uit met een gratis proefaccount. Zien is tenslotte geloven!

Neem contact met mij op

Topics: cloud, videoconferentie, videovergaderen