Talk & Vision Blog

De voordelen van de ConferenceCard in combinatie met Microsoft Lync

LyncMicrosoft Lync is het communicatie-programma van Microsoft, bedoeld voor de zakelijke markt en is beschikbaar in verschillende varianten. De Lync omgeving van een bedrijf kan daarbij volledig zelf beheerd worden of in de cloud zitten als Lync Online of als onderdeel van KPN Zakelijk Office 365. Lync kent daarbij diverse componenten, waarbij de uiteindelijke oplossing voor een bedrijf min of meer maatwerk is. Standaard biedt Lync: presence informatie, instant messaging, audio- en videocommunicatie via IP en desktop sharing. Telefonie is een separate module, conferencing is dat eveneens. Als iemand dus zegt een Microsoft Lync gebruiker te zijn, is altijd de vraag waar hij het nu eigenlijk over heeft. In de meeste situaties dekt Microsoft Lync niet de volledige communicatiebehoefte van een bedrijf.

De ConferenceCard van KPN is een dienst waarmee je zonder te reserveren op afstand kunt vergaderen, samenwerken en presenteren (24/7). Het enige wat je nodig hebt is een (mobiele) telefoon. De ConferenceCard is uitermate geschikt om via de telefoon snel te communiceren met meerdere personen tegelijk. De ConferenceCard kan een welkome aanvulling zijn op Microsoft Lync. Vooral als men vaak in buitenland is, flexibel wil werken vanuit de auto, bij de klant of in een hotel.

Wat zijn de voordelen van de ConferenceCard ten opzichte van Lync?

 1. Intern én extern overleggen
  In de praktijk blijkt dat Microsoft Lync vooral intern gebruikt wordt binnen een organisatie, dus bij overleg tussen collega’s binnen dezelfde organisatie. Maar wat als je wilt overleggen met partners of klanten buiten jouw organisatie of je belt in vanuit huis? Lync werkt alleen optimaal als organisaties onderling gefedereerd zijn. Met de ConferenceCard kan iedereen zonder technische obstakels deelnemen, waar de deelnemers ook zijn.
 1. Vergaderen vanuit de Auto
  Bij Het Nieuwe Leven en Werken denken we vooral aan de mogelijkheid om vanuit huis te werken en minder CO2 uitstoot door minder reizen. Echter in de praktijk blijkt dat er men nog steeds graag in de auto stapt, misschien wat later ’s ochtends om de files te vermijden. Maar juist veel vergaderingen of overleggen vinden in de auto plaats. Met Microsoft Lync is het niet altijd mogelijk om vanuit de auto deel te nemen aan een vergadering. Met de ConferenceCard kun je jouw tijd in de auto wel effectief gebruiken door deel te nemen aan een vergadering waarvoor je anders te laat was gekomen.
 1. Internationaal inbellen
  Met Global Access inbelnummers vermijd of bespaar je kosten. Je gebruikt ConferenceCard Global Access als je in het buitenland een vergadering wilt starten, of als je internationale deelnemers bij de vergadering wilt uitnodigen. Jij als voorzitter én de deelnemers bellen dan gratis in, of tegen lokaal/nationaal tarief. Bij Microsoft Lync zul je zelf de internationale inbelnummers moeten regelen en beheren. Dit kan een probleem opleveren als je met internationale klanten wilt overleggen of als je kantoren in het buitenland hebt.
 1. Operator
  Bij de ConferenceCard kun je assistentie krijgen van een KPN-operator. De operator spreekt zowel Nederlands als Engels en kan bijvoorbeeld een deelnemer bellen die niet komt opdagen, of assisteren als bij een van de deelnemers te veel achtergrond geluid is. Hij of zij zorgt voor een perfect verloop van jouw vergadering. Op verzoek verzorgt KPN ook een tolken- dienst of een opname of transcriptie van je vergadering.
 1. Kwaliteit en capaciteit
  De kwaliteit van geluid van de ConferenceCard is zodanig dat de deelnemers aan het gesprek het gevoel hebben dat ze bij elkaar in dezelfde ruimte zitten. Wanneer je verbinding maakt met een Microsoft Lync Online vergadering is mogelijk de kwaliteit van de audio- of video schokkerig, blikkerige of vertraagd een door bottleneck in het interne netwerk of het internet. Hierdoor wordt de vergadering of de aanroep onbruikbaar. En bij het implementeren van alleen presence en chat wordt in veel gevallen op een later moment ook telefonie en conferencing toegevoegd aan het Lync platform, zonder van tevoren na te denken over aanvullende eisen die dit stelt aan de onderliggende infrastructuur. Voor de eerste gebruikers die worden overgezet op het nieuwe platform werkt dit prima, maar zodra meer eindgebruikers Lync als telefonieplatform gaan gebruiken kan dit leiden tot een capaciteitsprobleem.
 1. Grote groepen
  Wanneer je grote groepen mensen in één keer wilt bereiken, dan is dit mogelijk door het houden van een Event Call. Bij een productintroductie, de aankondiging van een reorganisatie of bij tijdsgevoelige informatie, zoals de bekendmaking van jaarcijfers is het belangrijk dat veel mensen tegelijkertijd worden bereikt. Event Call van KPN biedt dan een uitkomst. Via de telefoon bereik je moeiteloos honderden deelnemers tegelijkertijd. Door de professionele begeleiding van een KPN operator kun je je volledig concentreren op de boodschap in plaats van afgeleid te worden door de techniek.

Neem voor vragen of meer informatie contact met ons op:

 

Neem contact met mij op

Topics: Lync, event call, ConferenceCard