Talk & Vision Blog

Zonder kwaliteitsverlies UC systemen integreren - Skype for Business

Hoe integreer je Skype for Business met traditionele videoconferencingtechnologie?

Skype for Business/Lync is een gewaardeerd systeem om contact te leggen en samen te werken. Deze oplossing omvat beschikbaarheidsinformatie, chatfuncties, spraak- video- en vergaderfuncties; Lync kan bijvoorbeeld door meerdere mensen tegelijk in vergaderruimtes gebruikt worden. Moderne UC speelt zich af tussen 2 mensen of meerdere individuen, terwijl traditionele videoconferencing zich afspeelt tussen groepen mensen in een vergaderzaal. Hoe integreer je nu Skype voor bedrijven met je bestaande UC oplossingen?

De afgelopen jaren veranderde de manier van werken enorm. Dagen waarop je van 9 tot 5 op kantoor zat zijn voor veel mensen verleden tijd. We werken vanuit huis, onderweg of op flexwerkplekken. Hierdoor zijn we minder op kantoor want zelfs voor het samenwerken met collega’s hoeven we hen niet meer in het echt te zien. Vergaderen en overleggen kan gemakkelijk op afstand dankzij slimme technologie. Veel bedrijven investeerden in videoconferentietechnologie, maar gebruiken vaak verschillende systemen voor verschillende toepassingen. In dit blog lees je hoe deze verschillende systemen geïntegreerd kunnen worden.

De voordelen van samenwerken en vergaderen op afstand zijn duidelijk: de productiviteit van medewerkers gaat omhoog, je kunt besparen op reis- en verblijfkosten maar ook op kosten voor dure vergaderzalen en werkplekken, interne én externe communicatie verloopt efficiënter en de time-to-market neemt af. Een nadeel kan zijn dat het management het gevoel krijgt minder controle te hebben op medewerkers. Daarnaast vindt niet iedereen de nieuwe manier van werken prettig. Dit is deels afhankelijk van beschikbaarheid van de juiste tools en goede uitleg van deze tools.

Veelgebruikte UC tool: Skype for Business
Skype for Business (voorheen Microsoft Lync) wordt vaak als tool gebruikt om communicatie tussen twee of meerdere mensen tot stand te brengen. Oudere videoconferentiesystemen zijn vooral gericht op communicatie tussen groepen mensen in een vergaderzaal. Integratie van Skype for Business en traditionele videoconferencingtechnologie is vaak lastig te realiseren, maar daar hebben we een oplossing voor gevonden.

Integratie verschillende UC systemen
We blijven onze technieken ontwikkelen en daardoor hebben we een manier gevonden om verschillende UC systemen te integreren of uit te breiden met videoconferencing faciliteiten. Dat voorkomt hoge kosten voor het aanschaffen van een geheel nieuw systeem en medewerkers hoeven hierdoor niet met nieuwe systemen te leren werken. De integratie komt tot stand door bijvoorbeeld de toevoeging van een Virtual Meeting Room product of service vanuit de Cloud. Het is ook mogelijk een rechtstreekse koppeling tussen een Lync gebruiker en videoconferentie endpoint te maken.

Geen compromis
Bij het gebruik van UC systemen zoals videoconferentie zijn kwaliteit van geluid en beeld erg belangrijk. Dit vormt een belangrijke toegevoegde waarde aan de UC ervaring wat medewerkers enthousiast kan maken voor het gebruik ervan. Met integratie van UC systemen verbeteren we de kwaliteit van audio en video. De systemen zijn toegankelijk vanuit allerlei werkomgevingen en vanaf alle devices dankzij tools die beschikbaar zijn in de cloud.

Neem contact met mij op 

Topics: Lync, Skype for Business, Skype voor bedrijven, videointegratie