Talk & Vision Blog

Kies een samenwerkingsomgeving die past bij jouw organisatie

De afstemming tussen de werkvloer en IT is vaak een struikelblok. Dat komt niet alleen door het gebrek aan technologische vaardigheden van werknemers, ook het gebrek aan afstemming van IT op de wensen van de gebruiker zorgt voor belemmeringen op de werkvloer. Hoe los je dit op en hoe zorg je voor betrokkenheid en motivatie aan beide kanten?

Wanneer de IT-afdeling keuzes maakt voor nieuwe technologie wordt vaak vergeten te kijken naar hoe medewerkers samenwerken.

Read More

Topics: collaboration, samenwerken, videoconferencing

Zakelijk evenement organiseren: kies voor een webcast

Vrijwel elk bedrijf organiseert evenementen: of dit nou om interne evenementen als personeelsbijeenkomsten gaat of externe evenementen als persaankondigingen. Ieder evenement is altijd weer een klus om te regelen. De uitdaging is elke keer om een grote groep mensen op hetzelfde tijdstip en op dezelfde plaats bij elkaar te krijgen. Mensen die allemaal druk zijn en van uiteenlopende plaatsen of zelfs landen moeten komen.

Read More

Topics: zakelijk evenement, videoconferencing, webcast

Videoconferencing in het onderwijs biedt veel mogelijkheden

Videoconferencing wordt steeds vaker toegepast bij samenwerkingsverbanden tussen verschillende organisaties: een snelle en effectieve oplossing voor face-to-face ontmoetingen. De mogelijkheden van videoconferencing liggen echter niet alleen in de zakenwereld. Zo zien we bijvoorbeeld dat er in het onderwijs steeds meer gebruik wordt gemaakt van videoconferencing.

Read More

Topics: samenwerken, Onderwijs, videoconferencing

Neem afstand van file, wegwerkzaamheden en parkeerproblemen

Voor het gros van de werkende Nederlanders is het niet meer dan normaal om elke dag met de auto naar het werk te gaan. Het autorijden opzich is vaak niet het probleem. Je zet een muziekje aan en je zit veilig en warm in je eigen auto. Niets kan je gebeuren. Totdat je weer in die welbekende file staat van meer dan zes kilometer lang. Elke dag is het ongemerkt weer hetzelfde liedje. De relaxte en warme sfeer in de auto wordt al snel ingeruild voor stress en frustratie. Je weet van te voren al dat je te laat aanwezig zult zijn bij de meeting met die belangrijke klant. Helaas, een moeizaam begin van een nieuwe dag...

Read More

Topics: videoconferentie, videoconferencing, videovergaderen, video vergaderen, video conferencing

Succesvolle videoconferencing heb je zelf in de hand

Bedrijven hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in videoconferencingtechnologie. Ze zagen het toegenomen belang van een goede samenwerking binnen teams die geografisch verspreid werken. Door te kiezen voor videoconferencing kozen deze bedrijven voor een hogere productiviteit en flexibiliteit, kostenreductie en een lagere CO2-uitstoot.

Read More

Topics: samenwerking, unified communication, videoconferencing, video

Wat zijn de voordelen van Telehealth (zorg op afstand)?

Een medische second opinion via Telehealth

In een wereld die steeds meer draait op technologie is de manier waarop we communiceren en zaken doen de laatste jaren ingrijpend veranderd. Teleconferenties, videoconferenties, webinars en andere vormen van digitale communicatie hebben het mogelijk en betaalbaar gemaakt om op afstand samen te werken met collega’s en klanten.

Read More

Topics: telecommunicatie, telehealth, videoconferentie, videoconferencing, zorg op afstand

De 6 voordelen van videoconferencing


Vele jaren was reizen de enige manier waarop bedrijven persoonlijk contact konden hebben met hun klanten. Hoewel deze ontmoetingen nodig waren om nieuwe mogelijkheden te creëren, brachten ze ook vele uitdagingen met zich mee. Technologische verbeteringen leidden tot de introductie van videocommunicatie als oplossing voor een aantal van deze uitdagingen. Deze technologie is in de loop van de tijd verbeterd op gebied van gebruiksgemak, beschikbaarheid, kwaliteit en de mogelijkheid tot het delen van informatie. Een aantal van de voordelen van videoconferenties worden hieronder besproken.

Read More

Topics: cloud, videoconferentie, clouddiensten, sollicitatieproces, carbon footprint, videoconferencing, videovergaderen, video conferencing